U bevindt zich op: Home Kennisplein Biosecurity Netwerkdag 2015

Biosecurity Netwerkdag 2015

Als vervolg op de workshopdagen van 2014 heeft Bureau Biosecurity op donderdag 26 november een netwerkdag georganiseerd.

Waar de workshopdagen in 2014 er voornamelijk op gericht waren om bekendheid te geven aan biosecurity, stond de netwerkdag in 2015 in het teken van verbinden en kennis uitwisselen. Na een introductie door inspirerende sprekers, waaronder professor Dando, zijn de deelnemers met hun eigen biosecurity-vraagstukken aan de slag gegaan. Door middel van interactieve sessies zijn problemen, uitdagingen én oplossingen aan bod gekomen. Daarnaast was er voldoende ruimte om het netwerk te verstevigen en om ervaringen uit te wisselen. In de evaluatie leest u meer over de bevindingen van de deelnemers.

Keynote speaker: Prof dr. Malcolm Dando

Malcolm Dando is emeritus professor International Security aan de Universiteit van Bradford. Hij is van origine bioloog, en heeft onderzoek gedaan naar het Chemische Wapens Verdrag (CWC) en het Biologische Wapens Verdrag (BTWC). Prof Dando heeft een grote variëteit aan publicaties op zijn naam staan over biologische wapens, oorlogsvoering en internationale security-vraagstukken. Eén van zijn meest recente boeken is het tekstboek ‘Do No Harm: Safeguarding Science in the 21st Century’, dat uitkomt in december 2015. Het boek is bedoeld als lesmethode voor studenten in de levenswetenschappen en gaat onder andere over biosecurity en dual-use onderzoek.

Zoeken:

Service