U bevindt zich op: Home Kennisplein Nieuwsberichten Biosecurity tekstboek Bradford University

Biosecurity tekstboek Bradford University

In december 2015 is tijdens de bijeenkomst van het Biologisch Wapen Verdrag (BWC) in Genève het tekstboek ‘Preventing Biological Threats: What You Can Do’ van de Universiteit van Bradford (Verenigd Koninkrijk) gepresenteerd.

Tijdens de Biosecurity Netwerkdag van 2015 heeft prof. Malcolm Dando verteld over het biosecurity tekstboek: ‘Preventing Biological Threats: What You Can Do’. Dit tekstboek is door de Universiteit van Bradford (Verenigd Koninkrijk) gelanceerd bij de bijeenkomst van het Biologisch Wapen Verdrag (BWC) in Genève in december 2015. Het tekstboek is bedoeld als didactisch materiaal voor onderwijsinstellingen met als primaire doelgroep studenten in de levenswetenschappen. Het boek behandelt ethische, politieke en beleidsmatige aspecten van bioveiligheidsrisico’s die bij de ontwikkelingen van levenswetenschappelijk onderzoek horen. Bureau Biosecurity was betrokken bij de review van het boek en heeft input gegeven op alle hoofdstukken.

Het boek is via deze link gratis te downloaden. Tevens vindt u hier een educatie handboek getiteld ‘Biological Security Education Handbook: The Power of Team-Based Learning’.

Meer informatie:

Biosecurity Tekstboek (link naar de website van Bradford University, via deze link vindt u ook het educatie handboek)

Zoeken:

Service