Op donderdag 19 november organiseren we voor de 7e keer een biosecurity kennisdag. Het thema van deze dag is onderzoek en onderwijs. Omdat het onzeker is of we tegen die tijd elkaar fysiek kunnen ontmoeten denken we nu vast na over digitale mogelijkheden.

Ook dit jaar vindt de biosecurity kennisdag weer plaats in het Mercure hotel in Amersfoort. Daarnaast houden we er rekening mee dat het tegen die tijd waarschijnlijk nog niet haalbaar is om als vanouds bij elkaar te komen. Daarom inventariseren we de mogelijkheden om een deel van het programma tevens online aan te bieden.

Wat kunt u deze dag zoal verwachten? Wegens de grote belangstelling afgelopen jaar willen we ook dit jaar aandacht schenken aan de afstemming en samenwerking met organisaties als de omgevingsdienst, de GGDGemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst en de veiligheidsregio. Andere onderwerpen die momenteel verkent worden zijn een spionage workshop, onderwijs en biosecurity, de dual use assessment tool en een biosecurity horizon scan. Per sessie bekijken we of het onderwerp zich leent voor een digitale vorm.

Ziet u bij één van de genoemde onderwerpen aanknopingspunten, laat het ons weten, wellicht kunnen we uw inbreng goed gebruiken. In het najaar, als het programma rond is ontvangt u van ons een uitnodiging met daarin de link om u aan te melden voor de Biosecurity Kennisdag 2020.