Op donderdag 14 november organiseren we voor de 6e keer de biosecurity kennisdag. Het ochtendprogramma is gevuld met een aantal boeiende voordrachten en de middag, gevuld met workshops, begint vorm te krijgen. Wij hopen u weer te ontmoeten.

Ook dit jaar vindt de biosecurity kennisdag weer plaats in het Mercure hotel in Amersfoort. Wat kunt u deze dag zoal verwachten?

In het ochtenddeel wordt een update gegeven over de activiteiten van bureau biosecurity en krijgt u presentaties over BSL3+ faciliteit en biosecurity dilemma’s (Erasmus MC), biosecurity cultuur en gedrag (Jop Groeneweg, Universiteit Leiden en TU Delft) en tot slot een kijkje in de keuken van de Deense wet- en regelgeving op het gebied van technologieën met dual-use potentie (Deense Centre for Biosecurity and Biopreparedness; CBB).

In de middag heeft u keuze uit diverse sessies. U kunt aanschuiven bij collega’s die toelichten hoe ze biosecurity binnen hun organisatie onder de aandacht brengen. Er is een creatieve sessie die als doel heeft biosecurity bij wetenschappers onder de aandacht te brengen. Daarnaast zijn er sessies waar verder in wordt gegaan op dual-use, Safe by Design en biosecurity bij calamiteiten (onder voorbehoud).

Ziet u bij één van de sessies aanknopingspunten, laat het ons weten wellicht kunnen we uw inbreng goed gebruiken. In het najaar, als het programma rond is ontvangt u van ons een uitnodiging met daarin de link om u aan te melden voor de Biosecurity Kennisdag 2019.